Drukke ochtendspits door verschillende ongevallen, Belliardtunnel gedeeltelijk dicht

De ochtendspits is vanochtend drukker dan op een normale maandag. Op het hoogtepunt, tussen 8 en 8.30 uur, stond er in heel België 325 kilometer. De ongevallen met de meeste hinder -tot anderhalf uur vertraging- gebeurden op de E40 tussen Gent en Brussel en in de Belliardtunnel in Brussel. De Belliardtunnel is overigens nog altijd dicht in de richting van de E40 naar Leuven.

Groot-Bijgaarden

Op de E40 tussen Gent en Brussel ter hoogte van de parking in Groot-Bijgaarden waren drie wagens betrokken bij een ongeval. Er viel ook een lichtgewonde. Twee van de vier rijstroken waren een tijdlang versperd, er was al snel sprake van een anderhalf uur vertraging. De rijstroken zijn intussen vrijgemaakt, maar wellicht gaat het nog de hele ochtend moeizaam tussen Gent en Brussel. Ook op de lokale en gewestwegen in Ternat, Affligem en Asse is het drukker dan anders, als gevolg van het ongeval.

Belliardtunnel

In Brussel ging de Belliardtunnel een tijdlang helemaal dicht na een ongeval. Dat ongeval is intussen helemaal afgehandeld, maar de tunnel is maar gedeeltelijk heropend. Zo zijn de rijstroken naar de E40 richting Leuven nog dicht. Daardoor is het vooral in het gebied van Etterbeek en Schaarbeek erg druk.

Drukkere ochtendspits

De ochtendspits verloopt vandaag dus moeizamer dan op een andere maandag. "Dat komt deels door het voorspelde winterweer, maar ook door de vele ongevallen", vertelt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. "Naast de ongevallen op de E40 en in de Belliardtunnel, waren er ook ongevallen in Ruddervoorde (West-Vlaanderen), Waasmunster (Oost-Vlaanderen) en Geel (Antwerpen), met vertragingen die tot een uur opliepen." Op het hoogtepunt, tussen 8 en 8.30 uur stond er 325 kilometer file in België.