FBI arresteert vrouw van schutter nachtclub Orlando

De Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben de vrouw van Omar Mateen aangehouden, de man die 49 mensen vermoordde in de nachtclub in Orlando. Ze wordt vervolgd omdat ze het onderzoek naar de massamoord hindert. Ze zou haar man ook materiële steun hebben verleend.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Noor Salman (30) werd enkele dagen na de aanslag op holebiclub Pulse in Orlando meegenomen voor een urenlang verhoor. De FBI wilde peilen naar wat ze wist over de plannen van haar man om een massamoord aan te richten.

De vrouw vertelde de speurders dat ze Omar Mateen bij een eerdere gelegenheid naar de nachtclub had gereden, en dat ze er ook bij was toen hij munitie kocht. Maar ze beweerde dat ze geprobeerd had om hem zijn plannen uit het hoofd te praten.

De speurders van de FBI hechten geen geloof aan haar verhaal en hebben haar nu gearresteerd. Dinsdag moet ze een eerste keer voor de rechter verschijnen.