Ian Thomas over make-up: "Ik zie het niet als iets voor meisjes of voor jongens"

Ian Thomas, de Vlaamse zanger die in Los Angeles woont, legt in een video op YouTube uit waarom hij de jongste tijd make-up draagt. "Ik zie het niet als iets voor jongens of voor meisjes. En ik geloof niet in genderrollen."
Ymke Dirikx

Thomas geeft meer uitleg bij Stella Rae op YouTube (zie filmpje onderaan). "Ik geloof niet in genderrollen, veel meningen zijn hierop gebaseerd, maar ik geloof hier niet in. Ik zie make-up gewoon als make-up, niet als iets voor jongens of meisjes. Ik kijk gewoon naar make-up en vraag me af of ik ervan houd of niet."

"Ik ben weggestapt van allerlei vakjes", vervolgt Thomas. "Ik doe mijn eigen ding. En ik ben ook blij dat andere jongens het doen en dat kinderen open opgevoed worden."

Thomas zegt dat het hem niets kan schelen dat hij nageroepen wordt, maar hij moet wel toegeven dat het in het begin niet evident was om als man make-up te dragen. "Eerst was het oncomfortabel, maar het maakt je niet gay of girly." Ian Thomas kocht pas onlangs voor het eerst zelf make-up en was vooral verbaasd over het uitgebreide aanbod en de hoge prijzen. 

Frank Ocean is een inspiratiebron voor hem. "Ook ik geloof dat alle artiesten grenzen moeten verleggen in elk aspect van het leven." Zijn slotboodschap in de video is: "Wees jezelf, wees wie je wil zijn."

Ian Thomas woont in Los Angeles om er een internationale carrière uit te bouwen.