Identieke tweeling na tien jaar herenigd in tv-programma

Audrey en Gracy zijn eeneiige tweeling geboren in China. De meisjes zijn allebei geadopteerd door een gezin in de Verenigde Staten en zijn opgegroeid op duizenden kilometer van elkaar. Na tien jaar zijn ze herenigd in een televisieprogramma. Dat geeft emo-tv waarvan Amerikanen kunnen smullen.

Gracy werd in juli 2007 geadopteerd door een gezin in de staat Washington, aan de Amerikaanse westkust, Audrey werd een maand later geadopteerd door een gezin in Wisconsin, in de Midwest. Geen van beide gezinnen wist dat hun geadopteerde dochter de helft van een eeneiige tweeling was.

Merkwaardig genoeg leden beide meisjes aan een hartziekte. Allebei moesten ze een operatie ondergaan. Dat zette de adoptiemoeder van Audrey aan om de afkomst van haar dochter te traceren. Via een Chinese researcher stootte ze op een foto van de twee meisjes op de schoot van hun Chinese pleegmoeder. "Alles was hetzelfde: hun haar, hun blik", zegt ze aan het tv-programma "Good morning America".

Via Facebook legde de moeder contact met het gezin in Washington dat Gracy heeft geadopteerd.

De tweeling is herenigd in "Good morning America": een emotioneel weerzien werd het, een tiental minuten emo-tv waarmee zender ABC kon scoren bij de kijker.