Knuffelen moet, hoe gênant soms ook

Mocht u een afkeer hebben van fysiek contact, wees dan op uw hoede. Er mag vandaag immers naar believen geknuffeld worden op de "Wereldknuffeldag", een initiatief waarmee in 1986 gestart werd door de Amerikaan Kevin Zaborney. Maar hoe warm en gemeend een knuffel ook aanvoelt, degene die de knuffel ontvangt, is daarmee net altijd even opgezet. Laat dat nochtans u in ieder geval niet weerhouden uw medemens of zelfs uw huisdier vandaag eens goed vast te pakken.

Zaborney op nieuwswebsites Frankfurter Algemeine (januari 2007) en Der Spiegel (januari 2016): "Mijn moeder was een echt knuffeldier. Die ging zelfs op cursus om een soort professionele "ik pak je eens goed vast"-mens te worden. Ze gaf die technieken over aan mij. Maar ik ervoer al snel dat anderen niet zo geneigd waren zich te laten knuffelen."

"Dat het de 21e geworden is, is louter toeval. Maar de maand is dan wel weer belangrijk. Januari is immers donker en oud. Men wil zonneschijn, maar die is er niet, waardoor men een ontevreden gevoel heeft. En Valentijn is nog ver weg om elkaar weer eens een hart onder de riem te steken."

"We zeggen veel te weinig "Ik zie je graag" tegen onze medemens. Laat deze dag daarvoor een aanleiding zijn. Of het nu met een "bear hug", een "pick-up hug" of een "shouder hug" is. Want het maakt je rustiger en doet je bloeddruk dalen. Bovendien voel je je geliefd en minder eenzaam. Wel een tip misschien: vraag eerst aan degene die je wil knuffelen, of hij geknuffeld wil worden."

Dat vragen gebeurt niet altijd en daarom leidt een knuffel, of poging tot, soms tot gênante en hilarische taferelen. Zoals moge blijken uit volgende selectie van een aantal celebrity’s:

Actrice en fotomodel Olivia Munn kon geen zuurder gezicht trekken toen ze tijdens de People’s Choice Awards in 2013 plots een knuffel kreeg van Taylor Swift, die haar prijs kwam afhalen:

"Vampire diaries"-acteur Ian Somerhalder en zangers Ariane Grande gingen tijdens de uitreiking van de Teen Choice Awards in 2014 misschien dan wel voor een knuffel, inclusief smakkerd, maar de uitwerking liep faliekant af:

"Vampire diaries"-acteur Ian Somerhalder en zangers Ariane Grande gingen tijdens de uitreiking van de Teen Choice Awards in 2014 misschien dan wel voor een knuffel, inclusief smakkerd, maar de uitwerking liep faliekant af:

Je ex tegenkomen op een filmfestival: het overkwam Sean Penn in Cannes in 2016 toen hij Charlize Theron tegen het lijf liep. De omarming verliep erg koeltjes:

Je ex tegenkomen op een filmfestival: het overkwam Sean Penn in Cannes in 2016 toen hij Charlize Theron tegen het lijf liep. De omarming verliep erg koeltjes:

Emma Stone had tijdens de recente uitreiking van de Golden Globes regisseur Damien Chazelle van "La La Land" maar al te graag een knuffel gegeven. Maar die koos resoluut voor zijn vriendin:

Ook Ed Sheeran liep tijdens een modeshow in Londen in 2014 zijn ex-vriendin Ellie Goulding, die hem tijdens hun relatie zou bedrogen hebben, tegen het lijf en hij kreeg duidelijk meer dan hij verwacht had:

Emma Stone had tijdens de recente uitreiking van de Golden Globes regisseur Damien Chazelle van "La La Land" maar al te graag een knuffel gegeven. Maar die koos resoluut voor zijn vriendin: