Nog een annulering: Springsteen-covergroep zal niet spelen voor Trump

The B-Street Band zal dan toch niet optreden op het feest na de inauguratie van Donald Trump. De bandleden van de Bruce Springsteen-coverband annuleren hun eerder gemaakte afspraak omdat het "respectloos overkomt tegenover Springsteen", zegt zanger Will Forte aan Rolling Stone.

De leden van de coverband lieten nog maar een paar dagen geleden weten dat ze eind deze week zouden spelen tijdens het Garden State-gala na de inauguratie van Trump. Heel wat fans waren daar echter niet tevreden mee, zo blijkt uit de "duizenden reacties" die de leden hebben ontvangen. "We bevinden ons midden in een storm waarin we niet willen staan", zegt Forte. 

De groep annuleert het optreden omdat het ook "respectloos zou overkomen richting Bruce Springsteen, die zich vaak negatief heeft uitgelaten over de toekomstige Republikeinse president".

The B-Street Band speelde eerder al op feesten voor president Barack Obama. "Maar deze situatie is anders. We hadden deze kritiek niet zien aankomen."

Niet eerste annulering

Het lijstje van artiesten die willen optreden op het feest wordt daarmee weer wat korter. De toekomstige Amerikaanse president kreeg alvast heel vaak "neen" te horen en moest de afgelopen dagen ook met enkele annuleringen rekening houden.

Zo haakte de Britse zangeres Rebecca Ferguson al af omdat ze niet het antiracismelied "Strange fruit" mocht zingen. Musicalster Jennifer Holiday zei eerst toe, maar krabbelde na eveneens heel wat verontwaardigde reacties terug.