Hardrijder maakt Brussel onveilig met snelheden tot 250 km/uur

In en rond Brussel is een hardrijder actief die zichzelf filmt terwijl hij aan duizelingwekkende snelheden op de openbare weg rijdt. Dat meldt La Capitale. De opnames plaatst hij nadien op sociaalnetwerksites. De politie onderzoekt de zaak.

Vsix Mike. Onder die naam scheurt dezer dagen een hardrijder in Brussel rond. Met een GoPro-camera op het hoofd filmt hij hoe hij bij momenten aan 250 kilometer per uur over de straten van de hoofdstad racet. Daarbij schuwt hij gevaarlijke manoeuvres niet.

De man lijkt vooral actief op de snelweg, maar heeft het even goed op wegen en tunnels binnen de bebouwde kom gemunt. Daarnaast laat hij zich ook gaan op parkeerterreinen en in ondergrondse parkeergarages. Overdreven snelheid is telkens de constante.

(Lees voort onder afbeelding)

Het resultaat van zijn exploten post hij op Facebook en Instagram. Daar omschrijft hij zichzelf als een Belg van Armeense afkomst en geeft hij zijn voorliefde voor dure Audi's en BMW's te kennen.

La Capitale is de man op het spoor gekomen, maar intussen houdt ook de politie hem in de gaten. Dat lijkt hij zelf door te hebben want inmiddels heeft hij enkele bezwarende filmpjes van de sociaalnetwerksites verwijderd.

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft een proces verbaal opgesteld en analyseert de beelden om te zien welke inbreuken de man precies heeft begaan. Zijn identiteit blijft vooralsnog onbekend.