Laura Tesoro en Josje nieuwe coaches bij "The voice kids"

Het derde seizoen van "The voice kids" brengt ook twee nieuwe, vrouwelijke coaches met zich mee. ex-K3-zangeres en musicalster Josje Huisman en Laura Tesoro zullen samen met oude rot Sean Dhondt het nieuwe jonge talent blind beoordelen en doorheen de wedstrijd loodsen. Zowel Huisman als Tesoro weten van wanten, allebei hebben ze ruime ervaring met muziekwedstrijden. Voor het derde seizoen zijn meer dan 5.000 kinderen ingeschreven, een absoluut record.

Het nieuwe coachtrio maakte vanmorgen zijn opwachting in de ochtendshow op Q Music. Maar presentatoren Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen hadden ook nog een andere verrassing in petto.

Kort daarvoor hadden ze de 12-jarige Emma wakker gebeld met het grote nieuws dat ze mag meedoen aan de audities van "The voice kids". "Oh my god", stamelde het nog slaapdronken meisje. "Dank u wel, dank u..."

Ervaren team

Sean Dhondt kijkt alvast met heel veel goesting uit naar zijn intussen al derde seizoen als coach, vertelde hij aan De Bruyn en Van Tielen. "Het is altijd anders, met nieuwe stemmen, dus dat zal nu ongetwijfeld ook weer zo zijn."

Dhondt weet dus waar hij aan begint, maar ook Josje Huisman en Laura Tesoro hebben heel wat ervaring met liedjeswedstrijden. Josje Huisman won zelf de wedstrijd om Kathleen bij K3 te vervangen en reeg vervolgens jarenlang met K3 de hits aan elkaar. Daarna zocht ze samen met haar collega's Karen en Kristel naar drie nieuwe meisjes om de K3-traditie voort te zetten. Ook zij kijkt heel erg uit naar de wedstrijd. "Ik denk dat heel ontroerend zal zijn, al die kleine stemmetjes. Ik ben benieuwd!"

Laura Tesoro heeft dan weer uit de eerste hand ervaring met "The voice". Ze werd in 2014 tweede in "The voice van Vlaanderen" en vorig jaar vertegenwoordigde ze ons land op de moeder van alle liedjeswedstrijden, het Eurovisiesongfestival. Ze brak door met hits als "What’s the pressure" en "Outta here".

"Ik denk dat het heel raar zal zijn om na drie jaar ineens aan de andere kant te staan en in de stoel te zitten in plaats van achter de stoel te staan en auditie te doen", aldus Tesoro. Zal die ervaring haar ook milder maken? "Ik ga proberen om een goede middenweg te vinden tussen mild en streng en een even goede coach te zijn als ik er zelf heb gehad."

De opnames voor "The voice kids" starten dit voorjaar, het is nog niet duidelijk wanneer de show op tv komt.