Zoon Martin Luther King: "Trump wil alle Amerikanen vertegenwoordigen, ik ga hem daaraan houden"

Martin Luther King III, de zoon van de gelijknamige vermoorde burgerrechtenactivist, heeft een "constructieve" ontmoeting gehad met de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump. "Hij heeft me meermaals op het hart gedrukt dat hij alle Amerikanen wil vertegenwoordigen. We gaan daarvoor voldoende druk moeten leggen op hem."
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Martin Luther King III, de zoon van de burgerrechtenactivist, heeft naar eigen zeggen een "constructief" gesprek gehad met toekomstig Amerikaans president Donald Trump in de Trump Tower in New York. "Hij heeft me meermaals op het hart gedrukt dat hij de president van alle Amerikanen wil zijn. Ik wil hem daaraan houden", liet King na afloop optekenen. "Dit zal niet vanzelf gaan. We moeten voldoende druk op hem blijven leggen. Het Amerikaanse volk heeft vandaag reeds getoond dat het dit kan."

De zoon van de iconische burgerrechtenactivist verwijst naar de betogingen die gisteren zijn uitgebroken. Veel tegenstanders van de omstreden toekomstige Amerikaanse president hebben gisteren immers gebruik gemaakt van de Martin Luther King-dag om te protesteren tegen Trump. Over het gehele land waren er protestmarsen in de stijl van de in 1968 vermoorde dominee.

Niet alleen vreedzaam protest

Niet overal zijn de herdenkingen voor Martin Luther King even rustig verlopen. In Florida is een herdenking uitgedraaid op een schietpartij. Er zijn alles samen 8 gewonden gevallen, 5 volwassenen en 3 tieners. Volgens de politie werden er twee mensen gearresteerd. Over het motief van de dader(s) is nog niets bekend.