Zwangere vrouw sterft bij brand in appartement in Schaarbeek

Bij een brand in een flatgebouw in Schaarbeek is vanochtend een zwangere vrouw overleden. Twee van haar kinderen zijn in levensgevaar. Ook een derde kind en de vader raakten gewond. Het vuur brak rond zes uur vanmorgen uit op de derde verdieping van een appartementsgebouw. De oorzaak is nog niet duidelijk.

De brand brak vanochtend rond 6.30 uur uit, op de derde verdieping van een flatgebouw. De zwangere vrouw sprong uit het raam om aan de vlammen te ontkomen en raakte levensgevaarlijk gewond. Daarna stierf ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Ook haar ongeboren kind is overleden.

Haar drie kinderen raakten gewond bij de brand. Twee van hen zijn in kritieke toestand en liggen zwaar verbrand in het brandwondencentrum. De vader van het gezin en twee politieagenten die hulp kwamen bieden, raakten bevangen door de rook en moesten ook verzorging krijgen. De vader en het andere kind mogen vanmiddag het ziekenhuis al verlaten.