Avalon. All rights reserved.

Clownspak of niet, Theresa May had haar "lucky suit" aan

De Britse premier Theresa May (60) heeft gisteren haar langverwachte toespraak over de brexit gegeven. Maar wat evengoed opviel, was de outfit die ze droeg toen ze naar het Lancaster House in Londen stapte. May -die bekend staat als fashionista, toch op vlak van schoenen- droeg een pak van Vivienne Westwood. Volgens de Britse pers haar "lucky suit", volgens critici eerder een "clownspak".
Avalon. All rights reserved.

May koos gisteren vooral voor een makkelijke en typisch Britse outfit, haar "black watch tartan", om haar boodschap aan Europa en de wereld over te brengen. Ze droeg het pak (met ruitjesmotief) in juli al toen ze in de running bleek voor het premierschap en ook al in 2013 op een bijeenkomst van de conservatieve partij toen ze een toespraak gaf over terreur.

Over de creatie van de Britse ontwerpster Vivienne Westwood -kostprijs: 1.190 pond- lopen de meningen duidelijk uiteen. Voor de ene is het de "best of Britain" en een doordachte keuze waarmee ze een statement wilde maken. Voor anderen heeft het veel weg van een kostuum van een clown en zou het vloeken met haar functie.

Hoe het ook zij, May combineerde de outfit opnieuw met een paar opvallende schoenen. Geen stiletto's, nee, of geen kittenprint deze keer, maar lage hakjes met diamantjes erin verwerkt. Of om het met Mays woorden te formuleren: "Kleren zijn een uitdaging voor vrouwen op élk werkvlak, of het nu in de politiek is of in de zakenwereld. Maar weet je, laat het duidelijk zijn: je kan slim zijn én tegelijkertijd van kleren houden."

Avalon. All rights reserved.
Avalon. All rights reserved.