Het is officieel: "Will & Grace" keert terug met nieuw seizoen

"Will & Grace" keert na tien jaar terug met een nieuw seizoen. Dat bevestigt de Amerikaanse zender NBC na de vele speculaties van de afgelopen weken. Er zijn tien nieuwe afleveringen gepland die volgend televisieseizoen worden uitgezonden in de Verenigde Staten.

"We zijn heel blij dat dat een van de slimste, grappigste en meest bepalende komedies uit de NBC-geschiedenis terugkeert." Met die mededeling bevestigde Robert Greenblat wat heel wat media de afgelopen weken al schreven, evenwel zonder officiële bevestiging. "Deze baanbrekende serie voor homorechten en politieke bewustwording, vermomd als hogesnelheidstrein van geestige popcultuur, keert terug naar de zender waar die thuishoort."

Acteurs Eric McCormack, Debra Messing, Sean Hayes en Megan Mullally zullen aantreden in de nieuwe reeks. En ook makers Max Mutchnick en David Kohan tekenen opnieuw present. "We zijn ontzettend enthousiast om te schrijven wat Will, Grace, Jack en Karen denken over 2017", zegt Mutchnick.

Amerikaanse verkiezingen

De gesprekken over een nieuwe reeks kwamen er nog voor de Amerikaanse verkiezingen en mondden toen uit in een eenmalige - en tien minuten durende - aflevering waarin de cast opriep om te stemmen voor de Democratische kandidate Hillary Clinton. 

"Dat de vier oorspronkelijke sterren meteen enthousiast waren om aan de productie te starten, is het bewijs van de vreugdevolle ervaringen die ze hadden bij de opnames van de bijna tweehonderd afleveringen die ze maakten", zegt Jennifer Salke van de zender. 

"Will & Grace" was van 1998 tot 2006 acht seizoenen lang te zien op NBC. De reeks gaat over Will Truman en Grace Adler, twee vrienden die samenwonen. Zij is hetero, hij is homo. Ook hun vrienden Jack McFarland en Karen Walker duiken geregeld op.