Joëlle Milquet gaat opnieuw aan de slag als advocate

Joëlle Milquet, die in april 2016 ontslag nam als vice-ministerpresident voor de CDH in de Franse gemeenschapsregering, gaat opnieuw aan de slag als advocate. Dat schrijft L'Echo. Sinds gisteren maakt ze opnieuw deel uit van de Franstalige Orde van Advocaten bij de Brusselse balie, waar ze ook tussen 1985 en 1992 al was ingeschreven.
Nicolas Lambert

Milquet heeft haar aanvraag op 14 november ingediend aan de balie. Niet evident, want de CDH-politica werd in april vorig jaar in staat van beschuldiging gesteld voor mogelijke belangenvermenging. Daarop nam ze zelf ontslag.

De CDH-politica, die ten tijde van de vorming van de regering-Leterme in Vlaanderen bekend en berucht werd als "Madame Non", zou in de aanloop naar de verkiezingen in 2014 kabinetsmedewerkers hebben ingezet voor haar campagne. Ze moest daarom ook ontslag nemen uit het Brussels parlement en uit de Franse gemeenschapsregering, waar ze minister van Onderwijs, Kinderen en Cultuur was.

Volgens L'Echo heeft stafhouder Pierre Sculier eerst het parket-generaal geconsulteerd, vooraleer hij de aanvraag van Milquet goedkeurde, om er zeker van te zijn dat haar persoonlijke juridische perikelen geen probleem zouden vormen. De balie heeft één contestatie ontvangen tegen haar aanvraag, maar die werd buiten de wettelijke termijn van 15 dagen ingediend, en kreeg dus geen gevolg.