Luxemburgse prins Louis en prinses Tessy gaan scheiden

In het groothertogdom Luxemburg hebben prins Louis (30) en prinses Tessy (31) hun scheiding aangekondigd. Het koppel trouwde in september 2006 en heeft twee zonen, Gabriel (10) en Noah (9) van Nassau. In 2005 was het groot nieuws dat Tessy onverwacht zwanger was en niet gehuwd.
danapress
De prins en de prinses vorig jaar in juni.

"De groothertog (Henri, red.) en de groothertogin (Maria Teresa, red.) delen tot hun spijt mee dat prins Louis en prinses Tessy hebben beslist om te scheiden. In deze moeilijke tijden, vragen we hun privacy te respecteren", zo luidt de mededeling.

Het koppel trouwde op 29 september 2006, zes maanden na de geboorte van hun eerste zoon, Gabriel. Tessy bleek het jaar voordien zwanger. De zwangerschap leidde ertoe dat de relatie van de toen 19-jarige prins bekend raakte en was groot nieuws in de Luxemburgse media. Louis en Tessy kenden elkaar toen al een jaar. Vrij snel werd duidelijk dat de relatie als serieus kon bestempeld worden. Het Luxemburgse hof speelde van in het begin open kaart en de baby werd met open armen ontvangen.

Toen Louis trouwde, gaf hij zijn rechten op de troon op. Ook zijn zonen komen niet in aanmerking. Tessy Antony kreeg de titel van prinses pas drie jaar na haar huwelijk, op de nationale feestdag van Luxemburg.

Het koppel op hun huwelijk in 2006 met kleine Gabriel bij groothertogin Maria Teresa op de arm:

vide

Meest gelezen