Ook chef Luc Bellings stopt met zijn tweesterrenzaak in Hasselt

Chefkok Luc Bellings stopt met zijn tweesterrenzaak "Aan tafel bij Luc Bellings" in Hasselt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Pijnstillers slikken om mezelf te blijven afbeulen aan die stoof: nooit meer", zegt Bellings over zijn beslissing. Hij overweegt een nieuwe maar kleinere zaak te openen.

Bellings is niet de enige sterrenchef die stopt. Geert Vanhecke (De Karmeliet) en Kobe Desramaults (In De Wulf) hebben ook hun zinnen gezet op iets nieuws. De druk aan de top is groot.

Bellings staat al 32 jaar in het vak. "Het is een keiharde stiel en de stress vreet aan een mens. Welke acteur of sportman kan jarenlang 's middags én 's avonds een topprestatie blijven leveren", stelt de chefkok. Bellings overweegt een nieuwe maar kleinere zaak waar hij wél de tijd zal hebben om een babbeltje te slaan aan tafel bij de klanten.

Hij wijst erop dat de sector zichzelf de nek omdraait. "20 euro voor een aperitief omdat daar 8 hapjes bij horen? Door elkaars staart achterna te lopen heeft de gastronomie zichzelf helemaal opgefokt", verwoordt Bellings het.