Oud-president George Bush sr. nu in intensieve zorgen ziekenhuis

De Amerikaanse oud-president George H.W. Bush ligt opnieuw in het ziekenhuis. Hij is daar vanavond opgenomen in de afdeling intensieve zorgen. Bush heeft een longontsteking, maar volgens de artsen is zijn toestand stabiel. Bush sr. was president tijdens de oorlog om Koeweit in 1991. Ook zijn vrouw Barbara is opgenomen in het ziekenhuis.
Bush sr. (links) op 7 januari van dit jaar tijdens een American footballmatch in Houston.

Vanochtend is de vroegere president naar een ziekenhuis gebracht in Houston in de staat Texas. Hij heeft last van een longontsteking. Volgens zijn stafchef is er geen reden tot paniek en zou Bush over enkele dagen terug naar huis kunnen. Ook zijn vrouw Barbara is opgenomen in het ziekenhuis.

Vanavond is Bush Sr. dan overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen. Dat wijst op een verslechtering van zijn toestand, maar volgens een woordvoerder is hij niet in levensgevaar. Bush zou ademhalingsproblemen hebben, maar zou goed reageren op de behandeling. 

George Herbert Walker Bush heeft een lange staat van dienst. Hij was gevechtspiloot in de Tweede Wereldoorlog, een succesvol ondernemer in de oliesector, was ambassadeur in China, directeur van de geheime dienst CIA en was vicepresident onder Ronald Reagan (1981-1989). Tussen 1989 en 1992 was hij president van de Verenigde Staten. In die periode leidde hij succesvolle militaire operaties in Panama en in de Golfoorlog waarbij het Iraakse leger uit Koeweit verdreven werd.

George Bush Sr. is de vader van voormalig president George W. Bush en van Jeb Bush, gewezen gouverneur van Florida en kandidaat bij de presidentsverkiezingen van vorig jaar. George H.W. Bush is 92 jaar.