Vrouw die Trump beschuldigde van aanranding dient klacht in voor laster

Een voormalige deelneemster van de realityreeks "The Apprentice", die Donald Trump vorig jaar beschuldigde van seksuele aanranding, klaagt de aanstaande president aan voor laster.
AFP or licensors

Summer Zervos nam deel aan het vijfde seizoen van de realityreeks, die tussen 2003 en 2015 door Trump werd gepresenteerd. Ze beschuldigde hem er in oktober vorig jaar van haar in 2007 tegen haar wil te hebben gekust en aangeraakt.

Dinsdag kondigde Zervos op een persconferentie aan dat ze in New York omdat Trump haar toen een leugenaar noemde, net als de andere vrouwen die de Republikein in de weken voor de verkiezingen beschuldigden van aanranding. "Al deze leugenaars zullen aangeklaagd worden na de verkiezingen", zei Trump toen op een verkiezingsbijeenkomst in Pennsylvania.

Volgens Zervos' advocate gebruikte Trump zijn publieke forum om valse verklaringen te doen en Zervos en andere vrouwen "verbaal aan te vallen en te denigreren".

Zervos kiest voor een aanklacht voor laster, omdat ze een rechtszaak wegens aanranding waarschijnlijk niet zou winnen omdat de feiten verjaard zijn. Daarmee volgt ze dezelfde strategie als de vele vrouwen die Bill Cosby aanklaagden. Ze voegde wel toe de klacht te zullen intrekken, als Trump toegeeft dat ze de waarheid sprak.

Het is nu afwachten of de rechter de ontkenning van seksueel geweld als laster zal beschouwen. Bij de aanklachten tegen Bill Cosby kwamen immers niet alle rechters tot die conclusie.

Meest gelezen