Video player inladen...

"Verschillende doden in Italiaans hotel na zware lawine"

In Italië zijn "meerdere doden" gevallen in een hotel dat getroffen werd door een lawine. Dat melden Italiaanse media. De lawine is mogelijk veroorzaakt door de reeks aardbevingen van gisteren. De reddingsoperatie is nog steeds aan de gang.

In het getroffen hotel Rigopiano - in de gemeente Farindola in de Abruzzen - logeerden op het moment van de ramp 20 toeristen, bovenop het aanwezige hotelpersoneel. In totaal raakten zo'n 30 mensen bedolven. Enkelen van hen konden via sms de reddingsdiensten verwittigden. "Help, we sterven hier van de kou", klinkt het in het bericht, aldus Italiaanse media.

Onmiddellijk kwam een grote reddingsoperatie op gang, maar die werd bemoeilijkt door het dikke sneeuwtapijt. Na enkele uren konden de reddingsdiensten toch bij het getroffen hotel raken. Daar vonden ze de lichamen van "meerdere dodelijke slachtoffers", maar de reddingsoperatie is nog steeds aan de gang en er zijn nog altijd enkele mensen vermist.

"Twee mensen zijn levend uit het hotel gehaald, en er is al
een dode geborgen", weet correspondent Angelo van Schaik. "Maar het is bijna onmogelijk om hier te komen, een gedeelte van het hotel is
ingestort. Er ligt 5 meter sneeuw, er wordt gewerkt met graafmachines,
er zijn honden onderweg. Het is moeilijk, lastig en gevaarlijk."

Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend, maar mogelijk zijn daar dus ook buitenlanders bij. Buitenlandse Zaken in Brussel heeft alvast contact opgenomen met de Italiaanse autoriteiten voor meer informatie.

De regio werd gisteren getroffen door een reeks van vier behoorlijk krachtige aardbevingen. Mogelijk hebben die bevingen de lawine veroorzaakt, al is dat op dit moment nog niet helemaal zeker. Elders in de streek begaven delen van gebouwen het onder druk van de bevingen en het gewicht van de sneeuw. Op die manier kwam ook een 83-jarige man om het leven in zijn stal.

Reddingswerker toont immense schade in het hotel na lawine

Video player inladen...

Geruststellende sms van hotelgast: "Lawine is uitgewerkt"

Video player inladen...

Race tegen de klok voor reddingswerkers

Video player inladen...
Video player inladen...

Meest gelezen