100.000 euro boete gevraagd voor Olivier Deschacht (en voor zijn broer)

De kans is groot dat Olivier en Xavier Deschacht hoge geldbedragen moeten betalen voor gokjes op voetbalmatchen. Voor ieder van hen dreigt een boete van liefst 100.000 euro.

Uit een gerechtelijk onderzoek enkele maanden geleden is gebleken dat er met de "account" van Olivier Deschacht op drie Champions League-matchen gegokt is. In één van die wedstrijden stond Deschacht zelf op het veld.

Volgens de Kansspelcommissie was er wel niet voldoende bewijs om te
stellen dat Deschacht effect zelf gegokt zou hebben. Volgens de
verdediger zou zijn broer zijn account gebruikt hebben.

 

De Kansspelcommissie droeg het dossier over aan het parket van
Oost-Vlaanderen, met het advies om Deschacht niet te vervolgen, maar het dossier gewoon opnieuw aan de Kansspelcommissie over te dragen. Zo geschiedde.

 

De Kansspelcommissie stelt nu zware boetes voor, de hoogste in de geschiedenis voor een sporter voor illegaal gokgedrag: 100.000 euro voor Anderlecht-speler Olivier en 100.000 euro voor Xavier, aanvaller bij Racing Club Gent in tweede amateur.


De broers mogen zich volgende maand nog wel verdedigen, al dan niet met de hulp van een advocaat. Dat ze zich bij de voorgestelde boetes niet zo maar zullen neerleggen, lijkt zeker. Na hun verdediging zal de definitieve boete uitgesproken worden.