Alicia Keys draagt voor het eerst in maanden weer make-up

Vorig jaar in mei zei de Amerikaanse zangeres Alicia Keys nog dat ze het gehad had met make-up en de ongeschreven regel om er altijd en overal perfect uit te zien. Maar in het februarinummer van het Amerikaanse blad Allure zal ze toch weer met make-up op te zien zijn. "Ik ben geen slaaf van make-up. Maar ik ben ook geen slaaf van het niet dragen van make-up", klinkt het laconiek.

Keys maakte vorig jaar een opgemerkt statement door zonder make-up te poseren voor de cover van haar nieuwe album "Here". In de feministische nieuwsbrief "Lenny Letter" verduidelijkte ze haar keuze. "Onlangs maakte ik een lijstje met alles wat ik stom vond. Op nummer één stond dat vrouwen er altijd perfect en sexy moeten uitzien. Dat is absurd", aldus Keys.

Voor een fotoshoot voor het tijdschrift "Allure" leek ze zich ook aan dat voornemen te houden. Keys postte de foto waarop ze "puur natuur" staat op haar Facebookaccount. Maar voor de fotoreportage in het magazine zelf werden toch alle make-updozen opengetrokken, zo blijkt uit het filmpje op de website van Allure.

Keys zelf ziet er geen graten in. "Ik ben geen slaaf van make-up. Maar ik ook geen slaaf van het niet dragen van make-up", vertelde ze aan Allure-journalist David DeNicolo.

"Ik kan op elk ogenblik kiezen. Dat is mijn goed recht... Ik vind dat make-up een manier kan zijn om je te uiten. En ik ben niet van plan om de vinger te wijzen naar wie dan ook die make-up draagt. Niemand hoeft zich te schamen over de manier waarop hij of zij zich uit. Dat bedoel ik net. Als je voor jezelf wil doen, dan doe je dat toch gewoon."