Beyoncé steunt anti-Trumpmars van vrouwenbeweging: "Onze stem laten horen"

De Amerikaanse superster Beyoncé Knowles heeft op Facebook haar steun betuigd aan de anti-Trumpbetoging die zaterdag in verschillende steden in de wereld zal plaatsvinden. Een grote verrassing is dat niet, "Chime for change", de vrouwenrechtencampagne van de zangeres, is een van de officiële partners van de mars. "Als wereldburgers kunnen we onze stem laten horen en bewustmaking laten evolueren naar betekenisvolle actie en positieve verandering", aldus Knowles.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Beyoncé in november tijdens een optreden op een verkiezingsmeeting van Clinton.

De vrouwenmars, die daags na de inauguratie van Trump wordt gehouden, is een antwoord op de vele vrouwonvriendelijke en bevooroordeelde uitspraken van de Republikein.

Behalve Beyoncé hebben ook al artiesten als Katy Perry, Madonna en Cher hun steun toegezegd én hun komst bevestigd voor de betoging in Washington DC. Behalve in Washington vinden zaterdag in de hele wereld nog 616 andere "zuster"-betogingen plaats.

Beyoncé is de voorbije maanden opvallend politiek actief. In haar nieuwe album "Lemonade" verwijst ze uitvoerig naar de "Black lives matter"-beweging die opkomt voor de rechten van de zwarte gemeenschap in de VS, en meer bepaald in verband met het politiegeweld tegen zwarten. Tijdens de Super Bowl was de outfit van haar dansers geïnspireerd op de Black Panthersbeweging. De zangeres en haar man, Jay Z, zijn goed bevriend met de Obama's en steunden ook de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton. Net voor de presidentsverkiezingen trad ze ook op tijdens een verkiezingsmeeting van Clinton.