Ex-manager Alanis Morissette geeft miljoenenfraude toe

De ex-manager van Alanis Morissette, Jonathan Todd Schwartz, heeft op zijn proces in Los Angeles bekend dat hij de Canadese zangeres ruim 4,4 miljoen euro lichter heeft gemaakt. Behalve Morissette verduisterde hij ook nog geld van twee andere beroemde klanten. Hun namen zijn niet bekendgemaakt.

Schwarz gaf voor de rechter toe dat hij tussen mei 2010 en januari 2014 zonder dat Morissette dat wist zowat 4,8 miljoen dollar van haar rekening heeft afgehaald. In de boekhouding stonden de uitgaven ingeschreven als persoonlijke uitgaven van de zangeres.

Toen hij enkele maanden geleden voor het eerst over de zaak ondervraagd werd, beweerde Schwarz nog dat Morissette het geld gebruikt had om cannabis te telen. Al gauw bleek echter dat hij er zelf grote sier mee had gemaakt.

Behalve Alanis Morissette maakte de man nog twee slachtoffers, een van hen zou een bekende sporter zijn, maar hun namen zijn niet bekendgemaakt. Schwartz bestal hen voor ruim 1,7 miljoen dollar (1,59 miljoen euro).

Alanis Morissette diende in mei vorig jaar een klacht in tegen de man. Volgens de 42-jarige zangeres heeft Schwarz via allerlei duistere praktijken in totaal 15 miljoen dollar (14 miljoen euro) van haar gestolen.