Facebook bouwt datacenter in Denemarken

Facebook gaat een nieuw Europees datacenter van 56.000 vierkante meter vestigen ten westen van de Deense stad Odense. Dat heeft het bedrijf samen met de stad bekendgemaakt. Het wordt het derde datacenter van het bedrijf buiten de VS en meteen ook een van de meest geavanceerde in zijn soort.

Het nieuwe datacenter wordt een van de meest geavanceerde en energiezuinige in zijn soort, aldus Niall McEntegart van Facebook. Het bedrijf koos onder meer voor Odense wegens het gunstige klimaat, waardoor bespaard kan worden op energieverslindende airconditioning.

De servers in het datacenter zullen foto's, video's en andere informatie bewaren. Er waren al drie jaar gesprekken gaande tussen de stad en Facebook. Het datacenter wordt het derde in Europa na Luleå in het Zweedse hoge Noorden en Clonee in de Ierse Republiek.

In Odense wordt tevreden gereageerd op het nieuws. De burgemeester van Odense zei dat de aankondiging van Facebook een hele grote "like" verdiende.