Het is bijna zover voor Trump, maar wie zal nu voor hem optreden?

Nog één nachtje slapen en dan kan Donald Trump zich officieel president van de Verenigde Staten noemen. Het lijstje van artiesten die weigerden op te treden op zijn "feestje" is lang (en werd alsmaar langer), maar toch heeft de man een - vrij bescheiden - clubje artiesten kunnen overtuigen om het podium op te komen. Een overzicht.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Make America Great Again-concert

Hoewel de officiële inauguratie pas morgen plaatsvindt, beginnen de feestelijkheden vanavond al. Zo is er onder meer een Make America Great Again-concert aan de trappen van het Lincoln Memorial in Washington DC.

Op de affiche staat onder meer 3 Doors Down, de Amerikaanse rockband die bestaat uit Brad Arnold, Todd Harrell en Chris Henderson.

Wie naar het concert gaat, zal daar ook Toby Keith aan het werk kunnen zien. "Ik excuseer me niet omdat ik optreed voor mijn land", zegt hij in een verklaring. "Ik heb in het verleden al gespeeld voor de vorige presidenten Bush en Obama."

De Amerikaans-Indische dj RaviDrums staat ook geprogrammeerd. Hij wist naar eigen zeggen niet wat doen toen hij voor het eerst werd gecontacteerd. "Ik heb er met mijn vader over gesproken en hij zei dat het een grote eer is. Mijn vader kwam van India naar Amerika met 8 pond en een enkel ticket op zak. Hij was op zoek naar de American dream. Dit is de dream."

© Erik Kabik/ erikkabik.com

De officiële ceremonie

Bij de laatste inauguratie van Barack Obama mocht Beyoncé het Amerikaanse volkslied zingen. Trump moest lang zoeken, maar vond uiteindelijk een kandidaat in Jackie Evancho, de 16-jarige die de Amerikaans versie van Idool won in 2010.

De bals

Na de officiële plechtigheid staan er enkele bals op het programma. Daar zal onder meer de Amerikaanse soul- en R&B-zanger Sam Moore te zien zijn.

"Ik heb in dit prachtige land heel wat positieve dingen zien gebeuren in mijn 81 jarige leven", zegt hij. "Ik besef dat we de handen ineen moeten slaan en dat we moeten samenwerken met onze nieuwe president."

The Radio City Rockettes tekenen dan weer present om hun danskunsten op te voeren. Of toch een deel. Sommige leden zagen het namelijk niet zitten om te dansen voor Trump. 

Daarnaast zullen ook nog heel wat andere - minder bekende - artiesten optreden. Het gaat dan om Tim Rushlow, Silhouettes, Pelican212, The Piano Guys, Circus 1903, Cache Olson, Lexi Walker en Erin Boheme.