John de Mol trekt belang in Telegraaf Media Groep verder op

De Nederlandse mediamagnaat John de Mol heeft zijn belang in Telegraaf Media Groep (TMG) vergroot naar 20,15 procent. Dat meldt de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). Rond TMG woedt een overnamegevecht. Het Vlaamse Mediahuis wil samen met een van de belangrijkste aandeelhouders het moederbedrijf van onder meer De Telegraaf, Metro en de regionale krantengroep HMC van de beurs halen. Eerder bleek al dat De Mol een belang van 18,4 procent hield in TMG via een fonds van investeringsmaatschappij Dasim.

Mediahuis wil samen met de familie Van Puijenbroek, grootaandeelhouder met een belang van 40 procent, het Nederlandse mediabedrijf van de beurs halen. Zij bieden daarbij 5,25 euro per aandeel.

Twee andere grote aandeelhouders, Delta Lloyd en Navitas, hebben beloofd mee te werken aan die overname en hun belangen aan te bieden. Daarmee weten de bieders zich al voor het bod formeel is uitgebracht verzekerd van meer dan de helft van de aandelen TMG. Maar Dasym, de investeringsgroep die het privévermogen van De Mol beheert, liet zich midden december erg kritisch uit over het Belgische overnamebod.

Het aandeel TMG sloot woensdag opnieuw boven het overnamebod van Mediahuis, op 5,65 euro.