Kind (8) komt om na val van 14e verdieping in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is een 8-jarig kind omgekomen bij een val van de 14e verdieping van een flatgebouw. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat waarschijnlijk om een ongeval.

De jongen kwam om het leven nadat hij van een terras op de 14e verdieping van een flatgebouw naar beneden was gevallen. De moeder van de jongen is weliswaar nog niet ondervraagd, aldus het parket, zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het incident deed zich omstreeks 9 uur voor in een flatgebouw in de Gaucheretstraat in Schaarbeek. De achtjarige jongen was op dat moment thuis en niet op school omdat hij later een afspraak bij een arts had. De jongen was niet alleen, ook zijn moeder was thuis, maar hoe de jongen precies van het terras is kunnen vallen, is nog niet duidelijk.

"Op dit moment wordt de piste van een ongeval geprivilegieerd", zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. "Het is wel zo dat de moeder nog niet ondervraagd kon worden."