Weet u wat Publifin eigenlijk is?

Publifin is sinds 2014 de naam van de vroegere intercommunale Tecteo met zetel in Luik. Die is voor 54 procent in handen van de provincie Luik, voor 47 procent van 76 Waalse gemeenten en een klein beetje van het Waalse Gewest. De coöperatieve intercommunale is via enkele maatschappijen actief in de energiesector, de telecom en de financiële sector.

Tecteo is in Vlaanderen bekend door de overname van de wind- en biomassa-activiteiten van het Oostendse bedrijf Electrawinds.

Vandaag heeft Publifin vooral een sterke vinger in de pap in telecommunicatienetwerken en tv-distributie in Wallonië en Brussel. Het bezit onder meer het merk VOO en is ook via dochter Nethys actief in de verdeling van elektriciteit en gas.

Publifin heeft ook een belang in de luchthaven van Luik en is eigenaar van de krant L'Avenir. Bij Publifin werken 2.600 mensen.

Meest gelezen