"Ik ben meer een Selena Gomez-type"

De Australische singer-songwriter Nick Cave mag intussen dan een kleine levende legende zijn, voor James Malcolm was hij onlangs vooral een vreemde, met wie tot zijn verbazing veel mensen op de foto wilden. Hij schakelde Twitter in met de vraag: "Weet iemand wie dit is? Men blijft hem maar vragen om een handtekening op zijn T-shirt te zetten." Sociale media reageerden ronduit verbolgen op zoveel onkunde. Maar de 21-jarige jongeman uit Nieuw-Zeeland laat intussen de scheldmails rustig over zich heen gaan.

Het begon dus met volgende 2 Twitterberichten:

Beide berichten gingen onmiddellijk viraal en sociale media reageerden "pissed", hekelden zijn muziekkennis of spotten met hem door de celebrity een verkeerde naam te geven (van bijvoorbeeld John Malkovich over Nicolas Cage tot Cara Delevingne). Maar dat laat Malcolm niet aan zijn hart komen, zo reageerde hij intussen op alle heisa op nieuwswebsites Newshub en Stuff:

"Men walgde duidelijk van mij, omdat ik Nick Cave niet kende. Maar toegegeven, ik wist helemaal niet wie dat was."

"Sommigen verwijten me dat ik een foto heb genomen van iemand die ik helemaal niet kende. Maar ik hou nu eenmaal van celebrity’s. Zelfs als ik geen flauw benul heb over wie het gaat."

"Maar ik ben eigenlijk zo’n negativisme gewoon. Ik ben een vervrouwelijkte homo die zijn leven lang vooral fan geweest is van Miley Cyrus en Selena Gomez. Dus dat mijn muzikale voorbeelden afkeer oproepen, dat ken ik maar al te goed."

"Gelukkig waren er ook heel wat grappige reacties. Vooral de reactie die Nick Cave vergeleek met Lenny uit The Simpsons."