"Wat heb je aan sturen als je wielen niet meewillen?”

Rijden op de besneeuwde wegen van Ontario, VS. Het is sowieso geen sinecure, maar begin januari was die sneeuw niet het enige obstakel voor James Levesque. Plots daagden een aantal elanden op de weg op en er kwam veel geluk bij te pas om die te ontwijken.

Levesque gaf, nadat hij het filmpje op Facebook gepubliceerd had, meer uitleg aan The Weather Network: "Ik heb me eerst laten uitbollen, om daarna op de rem te gaan staan. Maar door de sneeuw weigerde de wagen tot stilstand te komen. Ondertussen zag ik een paar elanden wegvluchten langs de weg. Maar twee bleven rondlopen in het midden van de weg, juist waar ik met de wagen reed."

"Omdat stoppen geen optie was, heb ik de rem losgelaten en probeerde ik tussen de twee resterende elanden te slalommen. Met succes, want ik heb ze niet geraakt en ze waren dus ook niet gewond."

"Remmen op sneeuw is steeds weer een sprong in het duister. Sturen wordt moeilijk als je wielen niet meewillen."

Maar uiteindelijk liep dus alles goed af, zowel voor de bestuurder als voor de elanden: