Barack Obama heet niet langer @Potus op Twitter

Barack Obama heeft naast de macht ook de naam van zijn Twitteraccount, @Potus, doorgegeven aan Donald Trump. Maar niet getreurd: zijn tweet-nalatenschap gaat niet verloren. U vindt alles terug op het account met de naam @Potus44, wat refereert naar zijn vorige "job" als 44e president van de VS (President of the United States nvdr.).

Alle tweets die Obama de afgelopen 8 jaar de wereld heeft ingestuurd, zijn dus bewaard gebleven. Alleen vind je die terug onder @Potus44. Hetzelfde geldt voor de tweets van first lady Michelle Obama, die vind je niet meer onder @Flotus (First lady of the United States nvdr.) maar wel onder @Flotus44. Ook voor de tweets van Joe Biden (vroeger @VP) werd dezelfde maatregel genomen.

Donald Trump mag nu dus tweeten onder @Potus, de naam die staat voor het presidentiële account. Hetzelfde geldt voor zijn vrouw Melania, zij heeft nu een account onder @Flotus.

De vier hebben daarnaast ook nog hun "eigen" Twitteraccounts: @BarackObama, @MichelleObama, @realDonaldTrump en @MELANIATRUMP. Donald Trump gaf al aan dat hij nog steeds vanop @realDonaldTrump zal tweeten. Het presidentiële account zou hij dan vooral aan zijn team overlaten.

(lees verder onder de afbeelding)

Nog nooit gezien

"We staan in nauw contact met de social media-teams van Barack Obama en Donald Trump", zei een woordvoerder van Twitter voor de overdracht aan de BBC. Volgens de woordvoerder is het de eerste keer dat er zo'n gedetailleerde strategie werd uitgekiend. Toen Obama aan de macht kwam in 2009 bestonden er nog geen officiële Twitteraccounts met zo'n immens bereik.

Afscheid

Even voor de eedaflegging heeft Obama vanop zijn @Potus-account afscheid genomen van zijn volgers. Hij schreef onder meer dat het een eer was om hun president te zijn. Ze hebben van hem een betere man en een betere leider gemaakt.

(lees verder onder de afbeelding)

Nieuwe eigenaars voor @Potus, @Flotus en @VP

De overdracht is intussen gebeurd, zo is te zien op Twitter. Al zou men wel even de mist zijn ingegaan met de omslagfoto van het nieuwe @Potus-account. Zo zouden de vlaggetjes die erop te zien zijn, de vlaggetjes zijn vanop de inauguratiedag van Barack Obama, acht jaar geleden. De omslagfoto is intussen gewijzigd.