Belgische consumentenvertrouwen op hoogste peil sinds 2011

Het vertrouwen van de Belg is in januari gestaag verbeterd, tot het hoogste niveau sinds mei 2011. Dat blijkt uit de barometer van het consumentenvertrouwen van de Nationale Bank. De indicator staat nu op 0, het dieptepunt vorig jaar dateert van oktober (-13 punten), na de aangekondigde herstructureringen bij Caterpillar en ING.

Het consumentenvertrouwen van de Belg gaat al enkele maanden fors omhoog. In december 2016 stond de index op -5 punten, in november op -7.

Vooral de macro-economische vooruitzichten zijn sterk verbeterd. Zo is de Belg veel optimistischer over de economische situatie in ons land en over de evolutie van de werkloosheid, al drie maanden op rij.

Ook over zijn persoonlijke situatie is de Belg optimistischer, maar minder uitgesproken. De gezinnen verwachten dat hun financiële situatie licht zal verbeteren, terwijl de spaarintenties tegenover december niet zijn veranderd.