Dirk Brossé blijft tot en met 2022 bij The Chamber Orchestra of Philadelphia

Dirk Brossé blijft tot en met 2022 artistiek leider bij The Chamber Orchestra of Philadelphia. Het contract van de Belgische dirigent bij het orkest in de VS is verlengd. Zijn huidige contract liep tot en met volgend seizoen (2017-2018).

De nieuwe directeur Bill Rhoads is enthousiast over Brossé. "Ik heb met de muzikanten gepraat en zij zijn dol op Dirk. Volgens hen is de kwaliteit van het orkest ook verbeterd sinds de komst van Dirk. Dat willen we absoluut zo houden."

Dirk Brossé begon in 2010 als artistiek leider bij het kamerorkest. In mei zal hij de première van zijn eigen werk "Pictures at an exhibition", gebaseerd op 7 werken uit het Philadelphia Museum of Art, dirigeren. HIj liet zich inspireren door werk van Edward Hopper, Edward Hicks, Thomas Moran, Thomas Eakins, Winslow Homer, Man Ray en Mark Rothko.

Brossé is componist en dirigent. Hij is bekend van de filmmuziek die hij schreef voor films als "Koko Flanel" en "Daens".