Ex-UKIP-leider Nigel Farage vervoegt Fox News

De voormalige leider van de eurosceptische Britse partij UKIP Nigel Farage, een van de stuwende krachten achter de Brexit, gaat aan het werk als commentator bij de conservatieve Amerikaanse nieuwszender Fox News. Dat heeft de Amerikaanse zender meegedeeld.

Fox heeft aangekondigd dat Farage het nieuwsnetwerk zal vervoegen om politieke analyses te geven op zijn nieuwskanaal. Farage zit ideologisch op dezelfde lijn als de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump - beiden gaan er prat op dat zij het "establishment" hebben aangepakt. Na de zege van Trump was Farage de allereerste Britse politicus die door de toenmalige president-elect werd ontvangen.

Het is niet duidelijk of Farage's nieuwe job bij Fox een impact zal hebben op zijn radioshow bij LBC, die hij twee weken geleden begon.