Haalde Melania Trump de mosterd bij Jackie Kennedy?

Een babyblauw maatpakje van de Amerikaanse modeontwerper Ralph Lauren. Dat had first lady Melania Trump aangetrokken voor de eedaflegging van haar man Donald Trump als 45e president van de VS. "Op Amerikaanse websites werd meteen de vergelijking gemaakt met de voormalige first lady Jackie Kennedy", vertelt styliste Linda Van Waesberge in "De wereld vandaag".

Jackie Kennedy had eveneens een babyblauw maatpakje aan op de dag dat haar man, John F. Kennedy, in 1961 de eed aflegde als 35e president van de VS. "Het was ook zo'n elegant pakje", vertelt Van Waesberge.

(lees verder onder de afbeelding)

AFP or licensors

Volgens Van Waesberge stond Melania Trump "echt geweldig" met haar pakje. "Ze heeft natuurlijk een goed lichaam, ze kan alles dragen. Het verschil met Jackie Kennedy is echter dat Jackie charisma en uitstraling had. Melania is dan wel mannequin geweest, ze straalt absoluut geen karakter uit. Al zal ze wel nog groeien in haar rol."

Wat nog opvalt, is dat Melania Trump voor een Amerikaanse ontwerper heeft gekozen. "De naam Ralph Lauren is in heel Amerika, alsook in heel de wereld bekend. Ralph Lauren is ook in alle advertenties een schoolvoorbeeld voor de happy American family. De keuze voor Ralph Lauren sluit aan bij de speech van haar man Donald Trump, het is een bewuste keuze voor Amerika."

(lees verder onder de afbeelding)

AFP or licensors

Het zwarte ensemble dat Melania Trump gisteren droeg, was dan weer van de hand van Norisol Ferrari, een niet zo bekende ontwerper uit de Amerikaanse staat New York. "Ze moet sowieso voor een Amerikaan kiezen, anders klopt het niet met waar haar familie voor staat."

Donald Trump

Wat de kledingstijl van Donald Trump betreft, viel het Van Waesberge vooral op dat hij maatwerk draagt. "Hij heeft een groot lijf dus hij kan niet zomaar in een winkel een kostuum of een jas gaan kopen. Hij heeft dus alles op maat laten maken. Er was geen plooi die verkeerd viel." Al maakte Trump wel een uitschuiver volgens Van Waesberge. "Hij draagt altijd een veel te grote en veel te lange das. Vreselijk is dat."