Meest recent

    Mediahuis mag Nederlands-Limburgse kranten overnemen

    Mediahuis mag uitgever Concentra Media Nederland, dat de Nederlands-Limburgse regionale dagbladen De Limburger en Limburgs Dagblad uitgeeft, overnemen. Volgens de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft ook na de overname voldoende concurrentie over in de markt.

    Door de overname wordt Mediahuis de derde krantenuitgever van Nederland. In Belgiƫ brengt het bedrijf onder meer De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad uit.

    Mediahuis kocht vorig jaar NRC Media. Het heeft onlangs ook samen met de familie Van Puijenbroek een bod gedaan op Telegraaf Media Groep.

    Media Groep Limburg (MGL), waar De Limburger en Limburgs Dagblad onder vallen, werd in 2014 overgenomen door Concentra, dat samen met Corelio eigenaar is van Mediahuis. Beide aandeelhouders brengen hun media-activiteiten onder de paraplu van Mediahuis.