Sandy "Xandee" Boets heeft nieuwe hartklep

Sandy "Xandee" Boets heeft een nieuwe hartklep. Een routine-operatie woensdag in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt verliep volgens haar vriend niet zoals gepland. Er was een tweede ingreep nodig. "Haar hart begon het te begeven", zegt haar vriend Jorgen D'Hont vandaag in Het Laatste Nieuws. "De chirurg heeft dan resoluut gekozen voor een nieuwe klep, maar haar hart heeft een serieuze knauw gekregen."

Xandee nam in 2004 deel aan het Eurovisiesongfestival met "1 life". Midden jaren 90 vormde ze samen met Sergio het duo Touch of Joy. Recent raakte bekend dat ze hartproblemen heeft.

Op haar Facebookpagina kondigde ze zelf aan dat ze woensdag voor een routineoperatie naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt moest.

Die operatie liep niet zoals gepland. Haar vriend Jorgen D'Hont vertelt vandaag in Het Laatste Nieuws dat ze meteen opnieuw geopereerd moest worden. "Haar hart begon het te begeven. De chirurg heeft dan resoluut gekozen voor een nieuwe klep, maar haar hart heeft een serieuze knauw gekregen. (...) Het is nu te hopen dat alles "op zijn effen" komt, maar we zijn er nog lang niet."