Tien overlevenden gevonden in door lawine getroffen hotel

In Italië zijn tien mensen levend teruggevonden in het berghotel dat eergisteren door een lawine werd bedolven. Een vrouw en een kind zijn al uit gered van onder het puin en de sneeuw. Reddingswerkers doen er alles aan om ook de anderen zo vlug mogelijk te bevrijden.
AFP or licensors

De reddingswerkers konden al zeker tien mensen in het puin van het getroffen hotel Rigopiano lokaliseren, bijna twee dagen nadat de lawine heeft toegeslagen. "Ze zijn in leven, en we praten met hen", aldus de woordvoerder van de brandweer. Rond 11 uur werd al contact gemaakt met zes mensen, ze bevonden zich op een zolder boven de keuken van het hotel. Daarna werden nog vier andere mensen gelokaliseerd.

Reddingswerkers doen er nu alles aan om de slachtoffers snel te bevrijden van onder het puin en de sneeuw. Volgens Italiaanse media zijn een vrouw en een kind intussen al gered, het kind is er erg aan toe. Er zijn reddingshelikopters ingeschakeld om hen vlug weg te brengen naar het ziekenhuis. In elk geval wordt de operatie een race tegen de tijd, want de slachtoffers verkeren nu al bijna 48 uur in koude - levensbedreigende - omstandigheden. De hoop was sowieso al klein geworden om nog overlevenden terug te vinden. "De reddingsoperatie is erg lang en moeilijk", vertelde brandweerman Luca Cari aan Reuters.

Het luxehotel in de Abruzzen werd eergisteren in de late namiddag bedolven onder de lawine, en stortte deels in. Op het moment van de ramp waren zo'n 30 mensen aanwezig. Er zijn intussen vier doden geteld, twee andere mensen werden eerder al gered. Nog ruim 20 anderen worden vermist.

Meest gelezen