Trump eert Hillary Clinton op diner

Tijdens zijn eerste diner als president gaf president Trump een bloemetje aan Hillary en Bill Clinton, die hij bedankte voor hun aanwezigheid. Zijn voorganger Obama gaf intussen op een militaire basis in Maryland een laatste korte toespraak voor zijn aanhangers.

In een toespraak tot de gasten zei Trump dat hij heel vereerd was dat president Bill Clinton en minister Hillary Clinton aanwezig waren. "Dat leek mij gepast om te zeggen en ik zou willen dat jullie rechtstaan."

De Clintons kregen daarop een staande ovatie van Trump en zijn gasten. Hillary stond even op, maar ging al snel terug zitten. "Meer kan ik eigenlijk niet zeggen, want ik het veel respect voor deze twee mensen", besloot Trump.

Laatste speech Obama

Uittredend president Obama hield intussen een laatste speech voor zijn aanhangers op een militaire basis in Maryland. Hij grapte dat hij en Michelle zijn afscheid echt aan het uitmelken waren en dat hij het daarom kort zou houden.

'Ik kan niet trotser zijn. Dit was het grootste voorrecht in mijn leven, en ik spreek ook voor Michelle. Wij kijken ernaar uit om deze tocht met jullie verder te zetten en ik ben benieuwd naar wat jullie allemaal nog gaan doen en ik beloof dat ik aan jullie zijde zal staan. Bedankt iedereen. Yes we did, yes we can."

Obama en zijn vrouw zijn intussen naar Californië vertrokken voor een vakantie.