Wat zit er in het mysterieuze blauwe cadeau van Melania?

Bij het welkomstmoment van de Trumps door de Obama's is er even verwarring ontstaan. Toekomstig first lady Melania had voor de gelegenheid een cadeautje meegebracht voor haar voorgangster Michelle. Maar dat stond duidelijk niet in het draaiboek. Het resultaat? Een ongemakkelijk aannemen van Michelle, en Barack die ingesprongen is als een gentleman pur sang. Maar wat zat er nu in die mysterieuze blauwe doos?

Het is traditie: de nieuwe president gaat voor de laatste keer op de koffie bij de uittredende president. Een belangrijk moment, want het zijn letterlijk de laatste uren van de Obama's in het Witte Huis. En ook de first lady's tekenden present. De begroeting tussen de Trumps en de Obama's verliep allerhartelijkst, maar er was een kort ongemakkelijk moment tussen Michelle Obama en Melania Trump.

Die laatste had voor de gelegenheid een cadeautje meegebracht, maar dat was klaarblijkelijk niet voorzien in het protocol. Michelle wist duidelijk niet wat ze moest doen en er ontstond een kort moment van verwarring, waarin vooral haar gezichtsuitdrukking boekdelen sprak.

Galant als hij is, heeft Barack Obama voor de oplossing gezorgd. Hij heeft het cadeau overgenomen en het binnen gelegd.

Het protocol schrijft voor dat alle cadeaus voor de president, de vicepresident, de secretary of state en hun echtgenotes niet direct overhandigd worden. In plaats daarvan worden de geschenken normaliter aangenomen door de zogenoemde Gifts Office.

Cadeautje van Tiffany's

Maar wat zit er nu precies in de mysterieuze blauwe doos met witte strik? Heel precies weten we het niet, maar wat we wel weten, is dat het van Tiffany's & Co., de bekende juwelier, komt. Kan Michelle haar juwelencollectie uitbreiden?

Het internet is intussen aan het gokken geslagen over wat Melania aan Michelle gegeven zou hebben. Op Twitter regent het reacties. Gebruikers maken vaak - grappige - gissingen over wat er in de doos zit. Hieronder een greep uit de reacties. 

Melania geeft Michelle onverwachts een cadeau: bekijk het fragment