16 doden bij zwaar ongeval met bus jongeren in Italië

In Italië zijn zeker 16 mensen om het leven gekomen bij een zwaar busongeval. Het gaat voornamelijk om Hongaarse jongeren die op schoolreis waren. Tientallen anderen raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
AFP or licensors

Het ongeval gebeurde gisteravond laat op de autosnelweg in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Verona. De bus maakte plots een zwenking en botste tegen een brugpijler.

De bus vloog daarop in brand. Volgens Italiaanse media werden sommige passagiers door de klap uit het voertuig geslingerd, anderen zaten vast en konden niet ontkomen aan het vuur.

In de bus zaten vooral Hongaarse jongeren, allen tussen 14 en 18 jaar oud. Ze hadden net een schoolreis in Frankrijk achter de rug, en maakten een doorreis door Italië om terug te keren naar hun thuisland Hongarije. Ook de Franse chauffeur zou om het leven gekomen zijn. 

De gewonden zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de buurt. Op de plaats van het ongeval wordt het Italiaanse parket nu verwacht om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken.

AFP or licensors