1 dag president Trump, daar zijn de mopjes al

Minder dan 24 uur geleden heeft Donald Trump de eed afgelegd als president van de VS. Voor "het internet" is dat ruim voldoende de tijd om tal van mopjes te bedenken bij zijn inauguratie. Een overzicht.

De blik van Michelle

De eedaflegging was gisteren nog in volle gang toen de blikken van Michelle Obama Twitter stormenderhand Twitter veroverden. Het begon al bij de aankomst van Donald en Melania Trump aan het Witte Huis toen Michelle onverwacht een cadeau van haar opvolger kreeg en niet meteen wist wat daarmee aan te vangen.

Weifelend keek ze heel even in de camera, goed voor de eerste zogenoemde memes. Daarbij legden velen meteen de link met de serie "The office" waarin personages tot wanhoop gedreven af en toe een blik in de lens werpen:

Anderen grepen het moment aan om terug te komen op de toespraak van Michelle waaruit Melania enkele maanden geleden vrijelijk passages plukte:

De blik die Michelle even later aansloeg tijdens het poseren voor de gebruikelijke groepsfoto, riep bij deze Twitteraar dan weer nare herinneringen op aan groepswerken op school:

Ook in de gelaatsuitdrukkingen van Michelle op de tribune voor het Capitool tijdens de eigenlijke eedaflegging, zagen velen een duidelijke boodschap. Deze keer van gelatenheid en vastberadenheid:

De poncho van George Bush

Tijdens de eedaflegging gingen de hemelsluizen af en toe open. De meeste toeschouwers op de tribune zochten hun toevlucht tot een paraplu, maar oud-president George Bush zag meer heil in een poncho. Het viel hem echter lastig het ding netjes over zijn schouders te schikken:

Anderen meenden dan weer in het hoofd van Bush te kunnen kijken:

De ontgoocheling van Hillary Clinton

Voor Hillary Clinton kan de eedaflegging van Trump niks anders dan een bijzonder moeilijk moment zijn geweest. Als echtgenote van oud-president Bill Clinton had ze geen excuus om de ceremonie bij te wonen, maar sommigen denken dat hij haar in het ootje heeft genomen:

De outfit van Kellyanne Conway

Kellyanne Conway is gisteren in een wel erg opvallende outfit opgedaagd. De campagneleidster van Trump droeg een ensemble van rood, wit en blauw dat bij velen de verbeelding op hol deed slaan:

Donald "Bane" Trump

De toespraak van Trump klonk fans van Batman tot slot bekend in de oren. Toen de kersverse president het over macht had zei hij daarover "and giving it back to you, the people". Bewust of niet, daarmee citeerde hij letterlijk superschurk Bane uit de Batmanstrips en -films: