"Mirakel" na lawine: man herenigd met vrouw en kinderen

Na de dodelijke lawine van afgelopen woensdag worden in Italië nog altijd overlevenden vanonder het puin gehaald van een bedolven hotel. Onder hen een vrouw en haar twee kinderen van een man die woensdag ternauwernood aan de lawine wist te ontsnappen.

Gampiere Parete was met zijn gezin op vakantie in het getroffen hotel in de Abruzen. Net op het moment dat er een lawine naar beneden kwam, ging de Italiaan naar buiten iets halen in de auto. Hij moest met lede ogen toezien hoe het hotel waarin zijn vrouw en twee kinderen nog zaten, werd bedolven onder een meters dik pak sneeuw, dat het gebouw tien meter uit zijn fundamenten duwde.

Samen met nog iemand anders was hij de enige die niet gevangen raakte in het hotel. Zo’n dertig anderen die in het hotel verbleven hadden dat geluk niet. Parete was de eerste die alarm sloeg en de buitenwereld op de hoogte bracht van de lawine door naar zijn baas te bellen.

Overlevenden en doden

Het zou nog uren duren tot de reddingswerkers donderdagochtend vroeg ter plaatse kwamen. Intussen werken die de klok rond om nog overlevenden vanonder het puin en de sneeuw te halen. Gisteren konden ze al vijf mensen redden en afgelopen nacht konden ze nog vier mensen levend en wel aan de oppervlakte brengen.

Onder de geredden van gisteren waren vier kinderen en een vrouw. Het waren Gampieres vrouw en zijn kinderen. Van de twee andere kinderen zijn de ouders nog vermist. De kinderen bleven in leven omdat de speelkamer waarin ze zaten wonderwel heel bleef onder de sneeuw.

Vader Giampiero uitte zijn dankbaarheid voor de redding al op Facebook. “Dank u iedereen, uit de grond van mijn hart”, schreef hij op de socialnetwerksite. “Dikke knuffels”, voegde hij er nog aan toe.

Zes lichamen geborgen

Helaas vinden de hulpdiensten niet alleen overlevenden. De afgelopen dagen hebben ze zes lijken moeten bergen. Terwijl ze verder zoeken, is er van zo’n 23 mensen nog geen teken van leven. De tijd om nog levenden vanonder de sneeuw te halen dringt, maar door de reddingen van de afgelopen dagen blijven de reddingswerkers de moed erin houden. Familie en kennissen van mensen die in het hotel verbleven zijn intussen boos omdat ze volgens hen te weinig informatie krijgen.

Meest gelezen