Barron Trump steelt de show op de grote dag van zijn papa

20 januari 2017 was dan wel de grote dag van Donald Trump, toch was het vooral zijn jongste zoon Barron die zich in de kijker wist te werken met nu eens grappig en dan weer schijnbaar ongeïnteresseerd gedrag.
AFP or licensors

Tien jaar is hij: Barron Trump, de zoon van Donald Trump en zijn huidige echtgenote Melania. De wereld leerde hem in de vroege uren van 9 november 2016 kennen toen zijn vader met een toespraak zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen opeiste.

Barron stond toen strategisch samen met de verkozen vicepresident Mike Pence achter zijn vader gepositioneerd zodat hun dassen samen de kleuren van de Amerikaanse vlag vormden. De kleine jongen moest duidelijk vechten tegen de slaap en kon nauwelijks zijn ogen openhouden.

Vingers

Ook gisteren had Barron meer dan eens moeite om bij de les te blijven. Nochtans was hij een bevoorrechte getuige tijdens de inauguratie van zijn vader. Dat neemt niet weg dat hij tijdens de eedaflegging van vicepresident Pence meer interesse voor zijn vingers had dan voor het historische moment dat zich voor zijn ogen voltrok:

Geeuw

Ook tijdens de toespraak van zijn vader even later kreeg hij het benauwd en liet hij zich af en toe op een langgerekte geeuw betrappen:

Das

Een schattig moment volgde dan weer toen zijn das uit model bleek te hangen en zijn moeder Melania dat euvel kordaat verhielp:

Hand

Tijdens de wandeling van de familie Trump op Pennsylvania Avenue na de eedaflegging, liet Barron zich dan weer niet doen door zijn moeder. Toen zij naar zijn hand greep, trok hij die beslist terug:

"Peekaboo"

Later op de dag wist Barron de VS dan weer te vertederen toen zijn vader omringd door zijn familie zijn eerste zogenoemde "executive orders" ondertekende. Barron ging in de achtergrond met zijn neefje aan het dollen tijdens een spelletje "peekaboo":