Bijna 4.000 varkens blijven in grote stalbrand in Aartrijke

Bij een grote stalbrand in Aartrijke, in West-Vlaanderen, zijn 900 varkens en 3.000 biggetjes omgekomen. De brand zorgt voor een grote rookpluim. Om risico's te vermijden vraagt de politie om ramen en deuren dicht te houden in de buurt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brand brak uit in een groot varkensbedrijf in de Hoge Rokerstraat in Aartrijke. Door een nog onbekende oorzaak brak de brand uit in een grote stal. De vlammen grepen om zich heen en sloegen over op een andere stal. Verschillende brandweerkorpsen zijn ter plaatse gekomen om de brand te blussen.

Het was volgens de brandweer erg moeilijk blussen omdat de brand in het midden van het bedrijf woedde. Daardoor kon men er aanvankelijk moeilijk bij. Omdat het lokale brandweerkorps veel water nodig had, riepen ze de hulp in van hun collega’s uit de omliggende gemeenten.

Het is niet duidelijk of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, maar om risico's te vermijden vraagt de politie om ramen en deuren dicht te houden in de buurt. Naar verwachting zal de politie nog enkele uren bezig zijn met nablussen.