Brand in Gents appartementsgebouw is aangestoken

De brand die gisteravond heeft gewoed in een appartementsgebouw in Gent, is aangestoken. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Er is een verdachte aangehouden.

De brand brak gisteravond uit in een appartementsgebouw in de Ottergemse steenweg. Volgens sommige media is er een molotovcocktail naar binnen gegooid, maar dat lijkt niet te kloppen.

Volgens het parket van Oost-Vlaanderen is het wel zeker dat de brand is aangestoken. Er is een verdachte opgepakt en ook aangehouden. De reden voor de brandstichting zou een conflict zijn tussen de verdachte en een van de bewoners van het gebouw.

De brand werd aangestoken op de vierde verdieping van het gebouw. Door de brand moesten gisteren 48 appartementen ontruimd worden. Zo goed als iedereen is intussen weer naar het gebouw kunnen terugkeren. De schade blijft beperkt tot wat rookschade, omdat de brandweer snel ter plaatse was.