Lugubere muurschildering duikt op in Brussel

Brussel is een lugubere muurschildering rijker. Op een gevel aan de Vlaamsepoort prijkt sinds enkele dagen een tekening van een onthoofding. Het stadsbestuur wil de afbeelding zo snel mogelijk weg.

Na de "masturbatiemuur", de "penismuur", de "anusmuur", de "penetratiemuur" en de "geboortemuur" heeft Brussel sinds enkele dagen een "onthoofdingsmuur". Op een gevel aan de Vlaamsepoort in Brussel-stad heeft iemand een reuzegrote tekening aangebracht van twee handen die een man onthoofden. Wie dat heeft gedaan, is niet bekend.

In tegenstelling tot de vorige tekeningen, is het stadsbestuur van Brussel niet van plan deze graffiti ongemoeid te laten. "Dit is niet te vergelijken met de seksueel getinte tekeningen die we de voorbije maanden in het straatbeeld zagen opduiken", vertelt schepen Ans Persoons (SP.A) aan Het Laatste Nieuws. "Hier is een onthoofding te zien en deze tekening zou geweld kunnen oproepen. Ik vind dit veel te gewelddadig en wil de muurschildering dan ook zo snel mogelijk zien verdwijnen."

Om dat te kunnen doen, moet de stad eerst contact met de eigenaar van de gevel opnemen. Volgende week hakt het bestuur de knoop door. Ook burgemeester Yvan Mayeur (PS) wil de tekening zo snel mogelijk weg.

Bruzz merkt intussen aan dat de muurschildering opvallende gelijkenissen vertoont met "Het offer van Isaak", een schilderij van de Italiaanse schilder Caravaggio uit 1603. Toeval of niet?