Opnieuw treinverkeer tussen Brugge en Gent

Door een ongeval in De Pinte reden er een tijd geen treinen tussen Deinze en Gent. Gecombineerd met werkzaamheden op de lijn Brugge-Gent leidde dat tot redelijk wat hinder. Sinds 19u20 is er opnieuw verkeer mogelijk op een spoor.
Archieffoto

Er kunnen sinds 19.20 uur weer treinen rijden tussen Gent en Brugge op één spoor, zo heeft de spoorwegmaatschappij NMBS gemeld. Het treinverkeer tussen die steden was sinds 16.30 uur onderbroken door een ongeval in De Pinte.

De treinen tussen de beide provinciehoofdsteden rijden dit weekend om via De Pinte, Deinze en Lichtervelde omdat er werkzaamheden aan de gang zijn op de rechtstreekse lijn Brugge-Gent. Er rijden daarnaast ook vervangbussen die langs Aalter passeren. Door het incident in De Pinte konden er een tijdje helemaal geen treinen meer rijden tussen Gent en Brugge. De NMBS legde extra vervangbussen in tussen Gent-Sint-Pieters en Deinze.