Italiaanse gemeente sleept Charlie Hebdo voor rechter na cartoon over lawine

De burgemeester van Farindola in Italië dient een klacht in tegen Charlie Hebdo nadat het Franse satirische tijdschrift een cartoon heeft gepubliceerd over de lawine die een hotel in zijn gemeente van de kaart heeft geveegd. Dat melden Italiaanse media.

Een tekening van Magere Hein die op ski's een met sneeuw bedekte helling afglijdt met de bijschriften "Italië, daar is de sneeuw" en "Er is niet genoeg voor iedereen": dat is te zien op de cartoon die Charlie Hebdo heeft gepubliceerd in de nasleep van de ramp met een lawine die over een hotel in Farindola is geraasd.

De burgemeester van de Italiaanse gemeente is niet te spreken over deze cartoon en dient een klacht in tegen het Franse satirische tijdschrift.

Daarmee treedt hij in de voetsporen van het bestuur van Amatrice, het Italiaanse stadje dat afgelopen zomer door een zware aardbeving is getroffen. Ook toen publiceerde Charlie Hebdo nadien een cartoon over die ramp die veel Italianen in het verkeerde keelgat schoot.

De Italiaanse cartoonist Ghisberto blijft niet bij de pakken zitten en heeft een aangepaste cartoon over de ramp in Farindola gemaakt. Daarbij haalt een Italiaanse reddingswerker Magere Hein in en toont hij hem zijn middenvinger.

Meest gelezen