Liekens: "Ik had meer voor Steve Stevaert kunnen doen"

Bijna twee jaar na de zelfgekozen dood van Steve Stevaert denkt Goedele Liekens dat ze meer had kunnen doen om haar goede vriend te helpen. Dat vertelde de seksuologe en programmamaker in "De rotonde" op Radio 2. "Tegen de vrouwen in zijn leven had hij (over zijn plannen) verteld, tegen de mannen niet."
This content is subject to copyright.

Op 2 april 2015 stond België even stil toen bekend raakte dat Steve Stevaert uit het leven was gestapt. De dood van de SP.A-politicus was voor veel mensen een schok, zo ook voor Goedele Liekens die altijd een goeie band met hem had.

Vanochtend blikte Liekens op deze episode terug in "De rotonde" op Radio 2. De vraag die daarbij aan bod kwam, was of ze zich schuldig voelde of had gevoeld. "Ja, tuurlijk", antwoordde ze. "Tegelijk besef ik dat ik daar waarschijnlijk toch niks had kunnen..."

Vervolgens herpakte Liekens zich. "Jawel, ik had meer kunnen doen. Ik weet het niet. Ik heb er veel met hem over gepraat. Misschien had ik wel meer kunnen doen."

"Hij had het tegen een aantal mensen gezegd, met name tegen de vrouwen in zijn omgeving. We hebben daar met een paar achteraf nog over gepraat. Het was raar, want de mannen met wie hij in de weken voordoen nog was gaan eten, wisten blijkbaar van niks."

"Contract bij de VRT lag klaar"

Eerder in de uitzending liet Liekens zich nog ontvallen dat het ooit maar een haar heeft gescheeld, of ze kwam bij de VRT in dienst. "Het contract lag klaar en ik zou verschillende programma's maken", zei ze.

Het vertrek van Aimé Van Hecke als directeur televisie eind 2006 veranderde alles. "Net voor Nieuwjaar heeft hij me toen opgebeld met de boodschap dat ik het contract niet mocht tekenen omdat hij andere plannen had. Ik ben toen naar Sanoma gegaan. Maar het contract bij de VRT lag klaar, ik heb die papieren nog."

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.