Meer en meer Autosalonbezoekers vragen naar alternatieve brandstoffen

De voorbije week trokken ruim 435.000 mensen naar de 95e editie van het Autosalon in Brussel, een recordaantal. Organisator Febiac had vooraf gehoopt op 400.000 bezoekers voor het zogenoemde "kleine" Autosalon. Vooral voor auto's op aardgas bleek er heel wat interesse te zijn.

Het Autosalon richtte zich dit jaar, naast de vrijetijdsvoertuigen en motorfietsen, ook op lichte bedrijfsvoertuigen. Veel mensen vergapen zich aan de blinkende auto's. Een droomwereld is het, maar natuurlijk ook een markt. Meer en meer kopers denken na over andere brandstoffen.

"Dit is echt het eerste salon waarin de mensen spontaan ook de vraag stellen van "Is diesel wel de juiste keuze, is benzine wel de juiste keuze?" Ze kijken meer naar alternatieven. De keuze voor elektrische auto's blijft nog beperkt, omdat ook het aanbod aan modellen nog beperkt is. Maar aardgas, dat maakt echt een boom, dat zie je héél sterk opkomen", zegt Joost Caesemans van organisator Febiac.

Het is druk bij de aardgaswagens op het Autosalon: